Follow me on twitter!

Fans :D

Follow by Email

November 28, 2009

Aku Tahu Kau Masih Sygkan Aku~




Harini,esok, adalah hari yg sgt istimewa.

Kenapa?

Mungkin kerana ada sesuatu yg akn terjadi di sini. Ehem2.. Tapi post kali nih bukannya nk berceloteh tntg 'keraian' tu. Tp saya nk cerita sesuatu.

Insomnia

Mlm tu, sya xdpt tidur. Gelisah semacam. Katil sudah berbunyi, sedara mara pun dah sibuk mengeluarkan bunyi-bunyian yg 'istimewa'. haish. resah pula. Saya cuba mencampakkan diri ke katil tersyg seawal 2.10am.*awl la tu bg sya*. Masalahnya tak dpt juga melenakan diri.
Akhirnya keputusan drastik terpaksa dibuat. PC tersyg yg terletak betul2 bersebelahan ketil disambar tanpa belas. PES 10 yg baru di'update' yg menjadi mangsa.

Setelah satu tournament dihabeskan, FIFA CUP, kejuaraan tercapai *lawak PES* jgn cube gelak, *lame*..

Tiktok2... jam sudah menunjukkan pukul 4.31am.. Haish.. Ni kalau tidur kompem xbgun subuh..
Tp apakan daya.. Mata yg dua ni sudah memberikan isyarat kecemasan. Segera katil pula yg menjadi mangsa.

Sakit

Belum pun puas tidur, tiba2 terasa kesakitan yg amat, badanku kebasahan, peluh menyelaputi seluruh bdn, perut memulas. *EMERGENCY!*.. Tandas terdekat menjadi mangsa pula. Saya menyumpah2... Terasa sakit betul hati. Baru sahaja nak lena... Perut pula mencari masalah.

Tiba-tiba terlihat kelibat sesuatu. Putih warnanya..

Umiku sedang bersolat Subuh rupanya.

Jam sudah pun menunjukkan pkul 6++ am. Baruku tersedar. Bersyukur di'kejutkan' utk menunaikan ibadah Wajib yg seringkali manusia seperti kita terlalai.. Alhamdulillah.

Ketika ini saya sedar. Dia masih sygkan saya. Ya Rahman. Ya Rahim.

Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya Tuhan Yang Maha Suci dan Maha Tinggi berfirman: "Demi kemuliaan dan kebesaranKu! Aku tidak akan mengeluarkan dari dunia (mematikan) seseorang - yang Aku hendak mengampunkan dosanya sehingga Aku sempurnakan balasan tiap-tiap kesalahan yang ditanggungnya, dengan ditimpakan penyakit pada badannya, dan kepicikan pada rezekinya."

4 comments:

Ate3_y said...

ahaks! ingatkan post pasal makwe tadi..semangat da bace..

haha.

tapi betul2..solat subuh sering menjadi mangse tidur terlajak..ish3. xpatut..

anyway,, nice diary. ni your writing ke copy paste?

Hiz'da said...

ahaha..
suda terkene :P

erk? ni aku tlis sndri..
npe?

pemerhati said...

salam harinn. saya suka post ni :)

kadang2 kita lalai mencari cinta duniawi sampai kita lupa yg kasih sayang terindah adalah daripada Tuhan yang Maha Esa.

aQlili raHim said...

harinn..ustzh aku dulu pernah ckp,, bila kita terjaga dari tido kerana nk tunaikan hajat n masa tu org sekeliling dh pun lena tido, sebenarnya Allah SWT sygkan kita..

Dia mahu tgk samada kita masih igt atau x dgnNya (dgn menunaikan solat sunat istikharah, etc)..

dlm hal ko ni, Allah sygkan ko, dgn mmbuatkan perut sakit..dgn harapan ko tidak terlepas subuh pg tu..