Follow me on twitter!

Fans :D

Follow by Email

July 12, 2011

Anda tahu ke tak? - Bulsit series






8 Julai, Jumaat

Suatu tempat di Ipoh

Restoran dlm sekolah



Hiz'da : Student ok?

P.Tua : Ok.* dgn nada yg sgt konfiden*.. Suma ok. Xda masalah sekarang.

Hiz'da : Oh. Fly xda dah?

P.Tua : Oh.. Xda2.. Suma ok.. Skrg ni da ada restoran. Tutup pkul 12 mlm .
Budak2 fly sbb depa lapa. Skrg ni dah ada kedai. Xde dah fly ni.

Bulsit 1 - *padahal pkul 11 tutup*. Kamonlah anda org yg patut tahu.
Bulsit 2 - *smlm je aq nampak budak2 fly selamba badak. Tiba2 kebetulan ada budak2 baru balik fly lalu dpan mata kami*

Hiz'da : Oh yeker? Disiplin ok?
P.Tua : Oh. ok2.. xda masalah skrg.

Bulsit 3 - *smlm je terang-terang nampak budak lados depan toilet. Padahal Warden ade kat SETIAP blok. Dehell...
Bulsit 4 - *skrg ni siren da xde signifikan. Pkul 7 pun sukati doraemon jer budak2 maen bola, futsal, rugby(oh mungkin boleh dikecualikan sbb skrg ni sudah jd sekolah rugbi). Paling beron sebab bukan senior je. Adik2 hingusan pun selamba doeh.
Bulsit 5 - *waktu prep, dlm pkul 9 lebih, selamba jer adik2 bebudak pom 1 dok mentelaah kat restoren. Ramai pulak.ni ok ker? *
Bulsit 6 - *Malam xph cerita, futsal dimana2*

Hiz'da : wah yeker.? study suma ok?
P.Tua : Oh. Pom 5 ok. bagus semua.

Bulsit 7 - *padahal dia yg terhegeh2 sukati suruh satu batch pom 5 re-shuffle sbb keputusan mid year yg mcm ...*
Bulsit 8 - *mungkin ok bagi beliau untuk sorg pelajar pom 5, yg akan amek exam beberapa bulan lg dpt 1 angka yg kurang 5 untuk addmath*

Hiz'da : Iye? Koko camna?
P.Tua : Ooooh.. Skrg rabgi kita hebat... Ragbi mng.... oh sukan ni pun.. Ragbi... Smpai negeri...

Hiz'da : Saya dgr hari ni ada hoki di Ipoh. STAR camner?
P.Tua : ooouh.. xtau plak

Bulsit 9 - *its ok nk bangga melebih. tp ambek tau psl yg lain dan jgn obses sgt. Ataupun itu je yg boleh dibangga?*

Hiz'da : *terus mendiamkan diri sambil melantak megi, membiarkan beliau membebel sorg2*
P.Tua : ......bla3.. kann... kannn.. kannnnn!

terkejut.. apekehel ni. nk suroh org mengiyakan pulak. sukati den lah. hukaloh.


Rumusan

Isinya lebih penting. Jangan hanya mendahulukan perubahan kosmetik semata-mata.
berbalik kepada tujuan awal penubuhan. Adakah sudah lupa?


Mungkin.. Kita perlu bertindak?

Wallahu'alam.



5 comments:

shfqemir said...

apa jadi kat star weh?lama aku x update.

Anonymous said...

kan? semuanya dah berubah. ana pon sedih dengan sekolah ana yang dekat tgh2 hutan dekat cbj

Inche gabbana said...

wess, kasar sgt ko nihh..

tp seb bek dia ada time final semalam kan..? kalau tak mmg kompem nak kena sekeh..! hehehe.. ;p

pape pon, nak amik kesempatan kat sini nak wish CONGRATTZZZ STAR sebab berjaya membawa pulang sireh ke gagang..! ;D

Alhamdulillah..

Hiz'da said...

emir : haha.. ko p la tgk sndri.
anon : kann.. kita doakan yg terbaik jer.

inche : haha. kasar ker? sori2.. agak emo time nih.. mungkin nada agak marah.
congratzz gak STAR.. hoyeahh!!

Megat Shah said...

mantap betoi post nih